Víťazkou obrovského slalomu sa stala juniorka Bassinová, Vlhová 14.

27.02.2014 Liptovský Mikuláš

Jasná 27. februára (TASR) - Víťazkou obrovského slalomu žien na MS juniorov v Jasnej sa stala Talianka Marta Bassinová, ktorá figurovala na vedúcej pozícii už po 1. kole. Najlepšia zo Sloveniek Petra Vlhová obsadila 14. priečku.

Talianka Bassinová zvíťazila s výsledným časom 1:52,86 min pred svojou krajankou Karoline Pichlerovou, ktorá dosiahla o 0,27 sekundy horší čas. Rakúšanka Rosina Schneebergerová obsadila bronzovú priečku, keď na taliansku víťazku stratila 1,73 sekundy.

Slovenka Petra Vlhová štartovala v druhom kole ako 15. v poradí. Po dojazde do ciela jej patrila druhá priečka, neskôr sa však zosunula na konečnú 14. pozíciu. Ďalšie slovenské juniorky sa umiestnili až v druhej polovici štartového poľa. Katarína Miklošová skončila na 44. mieste (+14,26), Simona Sobeková na 48. (+15,12) a Eva Trajčíková 51. (+19,62). V druhom kole došlo do cieľa 58 pretekárok, ďalších jedenásť nebolo klasifikovaných.

Petra Vlhová bola po 1. kole na 16. priečke, ktorú si jazdou v 2. kole vylepšila na konečnú 14. pozíciu. Záver Petrinej jazdy priniesol menšiu drámu, keď slovenská pretekárka dosť nešetrne zasiahla predposlednú bránku na trati. "Tú bránku som zobrala zle a buchla mi po chrbte. Veľmi to bolelo, preto som sa musela upokojiť. Nie je to však nič vážne, ale dosť to bolí, keď dostanete tou tyčou," povedala Vlhová v cieli.

Z trate odchádzala s bolestivou grimasou, no napokon to nebolo nič vážne a krátko na to už rozdávala úsmevy. Po dojazde ešte nepoznala svoje konečné umiestnenie, priebežne jej v tej chvíli patrilo druhé miesto. Napokon z toho bola konečná 14. pozícia. "Druhé kolo bolo na mňa dosť rýchle. Hore bola nepríjemná hmla. Je to na každom jazdcovi, ako sa s tým vysporiada," povedala Vlhová. Jej silnejšia stránka, slalom, ju čaká už v piatok.

Pre slovenskú pretekárku sú MS juniorov v jasnej prvou súťažou od ZOH v Soči. Osemnásťročná nádej slovenského lyžovania obsadila v slalome 19. miesto. "Na túto olympiádu budem spomínať ešte dlho, pretože bola moja prvá. Zážitky mi zostanú v pamäti navždy. Niekto vraví, že tie výsledky boli dobré, no ja a aj moji blízki dobre vieme na čo mám a aj to, že výsledky mohli byť lepšie," dodala Vlhová. 
 

Vyberte región